Copyright Shinemark uw media bureau 2017

TikTok it on!

TikTok it on!

// Woensdagochtend blog: T I K T O K! \\

Momenteel ben ik volop bezig met een kennis update. Cijfers, weetjes en de iinzet plus het effect. Maar toen kwam ik bij TikTok: Dé app voor korte, spontane mobiele video’s. Of je nu zoekt naar video’s over sport of dieren of liever komische video’s of lifehacks bekijkt: op TikTok ga je het vinden. Nog nooit van TikTok gehoord? Dat kan. Maar met meer dan 510 miljoen gebruikers wereldwijd en naar schatting zo’n 4,5 miljoen Nederlandse gebruikers die met z’n allen meer dan 10 miljoen creatieve video’s per dag plaatsen, is het zeker een platform dat ertoe doet!

Waar sommigen TikTok als “wéér een extra social media kanaal” zullen zien, mag de kracht en grootte van TikTok niet onderschat worden. De vraag is of de app ook door ouderen omarmd gaat worden zoals dat eerder wel met Facebook en Instagram gebeurd is, maar de jongere doelgroep bereik je hier zeker! Hoewel adverteren op TikTok nog niet op grote schaal mogelijk is, kan je je evenals bijvoorbeeld Facebook Ads, Snapchat Ads of Pinterest Ads wat mij betreft wel vast af gaan vragen of dit een interessante toevoeging aan jouw marketingkanalen is.

Even een aantal voorbeelden van video’s die je op TikTok tegen kunt komen:

//Hashtag-challenges:\\ een Hashtag-challenge is een uitdaging die je kunt aannemen. Je maakt hier een video van en die plaats je voorzien van de Hashtag op TikTok waardoor deze in de feed van desbetreffende challenge wordt opgenomen. Een leuk spelelement van TikTok waar ook steeds meer bedrijven gebruik van maken! Een voorbeeld van een van de challenges op dit moment: de “#2spooky”-challenge vind je hieronder.

//Lip-syncing:\\ je ziet ook veel gebruikers voorbijkomen die bijvoorbeeld een liedje playbacken of een of andere random tekst ‘lip-syncen’. Zo zie je de laatste tijd bijvoorbeeld uitspraken van Martien Meiland langskomen onder de Nederlandse gebruikers.

//“Random” videos:\\ daarnaast zie je ook veel gekke video’s met de meest uiteenlopende, random onderwerpen. Bijvoorbeeld de video van de lader in de kaas hieronder.
(Korte) Vlogs: wel relatief korte vlogs, maar ook die zie je regelmatig voorbijkomen.

//Foto slideshow (video):\\ TikTok biedt ook de mogelijkheid om heel eenvoudig met enkele foto’s een slideshow te maken die er binnen enkele minuten al mooi uitzien, voorzien van een fancy thema en muziekje.

Zelf moet ik soms nog een beetje wennen aan de video’s die voorbijkomen, maar vermakelijk vind ik het zeker. Wil je meer weten over TikTok of de mogelijkheden om te adverteren bekijken? Neem dat zeker contact met ons op! We denken graag mee, leggen uit en zetten in!

TikTok it on!